Hjulinställning

Hjulinställning för en säkrare bil som drar mindre

En hjulinställning är uppmätning av din bils hjulgeometri. Denna mäts i tre olika värden; vinkeln in eller ut från hjulaxeln, vinkeln mellan övre nedre spindelled och vinkeln in/ut på det svängande hjulet, sett uppifrån. Detta är värden som mäts i grader.

När ska du göra en hjulinställning?

Du bör kontrollera din hjulinställning om din bil drar lite åt höger eller vänster vid körning eller om du råkat köra ned i en grop eller emot något. Kanske återvänder inte ratten till utgångsläget efter en sväng, eller du upplever att ratten inte är ”rak” när du kör rakt fram.
Hjulinställning behöver också göras efter till exempel byte av stötdämpare, bussningar, styrleder och spindelleder.

Vad kostar en hjulinställning?

Hos oss på Huddinge däck och fälg kostar en hjulinställning från 1 465 kronor. Då kontrollerar vi däck samt fram- och bakvagn på din bil. Upptäcker vi att problemen med din bil beror på något annat fel och bilen behöver repareras innan hjulinställningen kan utföras kontaktar vi alltid dig och diskuterar vad som behöver göras samt kostnad för detta.

Boka tid för hjulinställning

Välkommen att boka tid för hjulinställning hos oss på Huddinge däck och fälg. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Eller ring och boka tid på 08-711 81 00


Kontakta Huddinge Däck och Fälg